به گزارش راهبرد معاصر، آیتالله سید ابراهیم رئیسی، بامداد امروز جمعه ۱۳ اسفند در شانزدهمین سفر استانی خود در بدو ورود مورد استقبال آیتالله سیدکاظم نورمفیدی نماینده، ولی فقیه در استان گلستان و علیمحمد زنگانه استاندار و جمعی از مدیران ارشد دستگاههای اجرایی و نهادهای مختلف استان گلستان قرار گرفت.
آیتالله سید ابراهیم رئیسی صبح امروز در بدو ورود به استان گلستان در فرودگاه بینالمللی گرگان اظهارداشت: برای بنده و همکارانم توفیقی است که در روز اول شعبان المعظم در استان گلستان باشیم و به مردم ولایتمدار و شهید پرور و ایثارگران عزیز این استان عرض سلام و احترام کنیم.
رئیس جمهور در ادامه درباره اهداف سفر به استان گلستان افزود: گلستان، استانی است که به لطف خداوند متعال دارای ظرفیتهای بسیاری در حوزههای مختلف است. در حوزه کشاورزی، قطب کشاورزی است. در عرصه صنعت دارای صنایع بسیاری است و در حوزه گردشگری نیز قطب گردشگری است.
رئیسی تصریح کرد: با وجود همه کارهایی که تاکنون برای آبادانی استان انجام شده، اما امروز مشکلاتی در استان گلستان داریم. همکاران بنده و مدیران استان تحت نظر استاندار و در خدمت نماینده محترم مقام معظم رهبری در استان، بررسیهای خوبی درباره این مشکلات و مسائل و به ویژه مشکل بیکاری در استان انجام دادهاند.
رئیس جمهور با بیان اینکه بیکاری یکی از دغدغههای جدی خانوادههای محترم و تحصیلکردگان ماست، تصریح کرد: زمینه ایجاد اشتغال در استان گلستان فراهم است و انشاء الله با کمک همه مدیران و دستاندرکاران و مردم عزیز در استان با یک حرکت جهادی کار متفاوتی در این زمینه انجام خواهد شد.
رئیسی خاطرنشان کرد: امیدوارم با پیروی از سرداران شهید و رزمندگان سنی و شیعه در این استان که حرکتشان برای همه ما درسآموز بوده، کارهای ماندگاری برای استان گلستان انجام شود.
جزئیات سفر استانی آیت الله رئیسی به گلستان
آیتالله سیدابراهیم رئیسی در شانزدهمین سفر استانی دولت سیزدهم به استان گلستان سفر کرد تا ضمن بازدید از طرحهای صنعتی، زیرساختی، راه و کشاورزی، با نخبگان، خانواده شهدا و قشرهای مختلف مردم دیدار کند و در پایان سفر ضمن حضور در نشست شورای اداری به جمعبندی مشکلات استان بپردازد.
در این سفر که رئیسدفتر رئیسجمهور، معاون امور بانوان و خانواده، معاون اجرایی و سرپرست نهاد ریاست جمهوری، رئیس سازمان برنامه و بودجه، معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور و وزیران کشور، جهادکشاورزی، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، راه و شهرسازی، ورزش و جوانان، امور اقتصادی و دارایی و میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی رئیس جمهور را همراهی میکنند، آیت الله رئیسی مشکلات پهنه آبی خلیج گرگان، را از نزدیک بررسی خواهد کرد و در خصوص آخرین وضعیت طرح طبیعتگردی جزیره آشوراده به عنوان تنها جزیره ایرانی دریای خزر تصمیمگیری خواهد کرد.
بازدید رئیس جمهور از خلیج گرگان
رئیس جمهور در نخستین برنامه سفر استانی خود به گلستان، از خلیج گرگان به عنوان تنها خلیج ایرانی دریای خزر بازدید کرد. آیت الله رئیسی در این بازدید با حضور در سواحل خلیج گرگان در شهرستان بندرترکمن از وضعیت تراز آبی و پسروی آب در این پهنه آبی مطلع شد.
آیت الله رئیسی در جریان بازدید از تنها خلیج ایرانی خزر با ابراز تاسف از وضعیت خلیج گرگان، بر لایروبی فوری آبراهههای خلیج گرگان تاکید کرد و دستور لایروبی فوری آبراهههای خلیج گرگان را صادر کرد.
وی خاطر نشان کرد: آب باید در خلیج گرگان جریان داشته باشد. مسئولین بدون فوت وقت سریعاً برای احیاء خلیج گرگان اقدام کنند.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه پس از این سفر استانی لایروبی آبراهههای تامین کننده آب این مناطق انجام شود ، تصریح کرد: حداکثر ظرف مدت 10 روز جلسه کارشناسی را تشکیل و اقدامات لازم بسرعت آغاز شود.
دکتر رئیسی خاطرنشان کرد: دستگاه های اداری ، احیاء، نگهداری و استفاده از این طبیعت را در پیچ و خم روزمرگی معطل کرده اند.
آیت الله رئیسی با اشاره به ظرفیت های این منطقه برای توسعه در زمینه گردشگری و محیط زیست، اظهار داشت: چندین بار در زمینه توسعه این منطقه مطالعه انجام شده است لذا الان دیگر زمان اجرا است و تعلل پذیرفتنی نیست.
این خلیج در سالهای اخیر حدود یک سوم از مساحتش خشک شده. خلیجی که در دولت تدبیر و امید برای نجاتش فقط وعده دادهاند و اکنون گلستانیها احیای مجدد آن را از دولت انقلابی تقاضا دارند.
اکوسیستمی که در سالهای اخیر به علت پسروی آب دریای خزر، کاهش آب ورودی رودخانهها به آن و بسته شدن کانالهای ارتباط دریا با این خلیج حدود یک سوم مساحت 40 هزار هکتاری آن خشک شده است.
بازدید رئیس جمهور از تنها جزیره ایرانی دریای خزر
رئیس جمهور در ادامه برنامههای سفر استانی به استان گلستان، دقایقی پیش از اسکله بندرترکمن با قایق به جزیره آشوراده رفت و از آخرین وضعیت این جزیره بازدید کرد.
استاندار گلستان در طول مسیر ضمن تشریح طرح طبیعتگردی در 22 هکتار از جزیره آشوراده گفت: طرح گردشگری در تنها جزیره ایرانی دریای خزر از اصلیترین مطالبات مردم و مسوولین گلستان در دهههای اخیر است که سال 93در سفر استانی هیات دولت به گلستان تصویب شد.
آشوراده تنها جزیره ایرانی دریای خزر است که قرار بود در سفر دولت روحانی به گلستان به کیش شمال کشور تبدیل شود.برای همین طرح گردشگری آشوراده در دستور کار قرار گرفت اما با وجود برخی ملاحظات زیست محیطی این پروژه به طرح طبیعتگردی تنزل پیدا کرد اما همان طرح هم به رغم همه قول ها و وعده های دولت روحانی محقق نشد.
جزیره آشوراده ظرفیت بزرگی برای توسعه گردشگری استان گلستان است که در صورت اجرای طرح های کارشناسی شده می تواند تحولی در حوزه گردشگری ایجاد کند.
طرح طبیعت گردی آشوراده البته با موانع دیگری هم مواجه است، مباحث و مسائل حقوقی و زیست محیطی که در خصوص جزیره آشوراده مطرح است باید هرچه سریعتر برطرف شود تا اجرای طرح گردشگری در آشوراده به عنوان دستاورد بزرگ و مهم سفر دولت سیزدهم به استان گلستان باشد.
با امضای قرارداد بین استانداری گلستان و سازمان حفاظت از محیط زیست، تحقق آرزوی دیرینه مردم استان برای بهره مندی از مزایای اقتصادی و معیشتی آن وارد فاز جدیدی شد و با زدن کلنگ عملیات اجرایی این طرح در سال 97 تکاپو و تقلا برای اجرای مصوبه دولت آغاز شد.
بازدید رئیس جمهور از منطقه مرزی ایران و ترکمنستان
رئیس جمهور در ادامه بازدیدهای امروز خود در شانزدهمین سفر استانی به استان گلستان به منطقه مرزی اینچه برون رفت تا به صورت میدانی از وضعیت این منطقه مرزی بازدید کند.
وجود راه آهن سراسری ایران، ترکمنستان، قزاقستان در این منطقه سبب شده تا مرز اینچه برون به عنوان دروازه ورودی ایران به آسیای میانه لقب بگیرد. ضمن اینکه پیوستن ایران به اتحادیه اوراسیا و سازمان همکاری های اقتصادی شانگهای فرصت خوبی را برای توسعه تجارت خارجی از این استان فراهم کرده است.
تکمیل زیرساخت های لجستیکی راه آهن اینچه برون یکی دیگر از موضوعات مهم در جریان سفر یکروزه هیئت دولت به استان گلستان است که وزیر راه و شهرسازی در این باره گفته 650 میلیارد تومان برای تکمیل فاز نخست این پروژه نیاز است.
رستم قاسمی در این باره گفت: مرز اینچه برون در سالهای اخیر رونق خوبی یافت به گونه ای که امسال رکورد بخشهای ترانزیت، صادرات و واردات از آن شکسته شد.
قاسمی ادامه داد: ترانزیت، یکی از منابع درآمدی مهم کشور است که علاوه بر مسائل مالی در موضوعات سیاسی و امنیتی هم تاثیرگذاری فراوانی دارد.
وی افزود: توسعه مسیر ریلی و افزایش ارتباطات با کشورهای همسایه نویدی برای آبادانی و توسعه کسب و کارها است که به این جهت مرکز لجستیک اینچه برون در دستور کار قرار گرفت.
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: در توافقات بین شرکت راه آهن کشور با کشور قزاقستان تبادلات ما در این مسیر رو به افزایش خواهد بود و در این راستا افزایش بار موجب توسعه منطقه میشود.
بازدید رئیس جمهور از منطقه آزاد تجاری اینچهبرون
آیت الله سیدابراهیم رییسی در ادامه برنامه های سفر استانی به گلستان، با حضور در منطقه آزاد تجاری اینچهبرون و پایانههای مرزی مستقر در این منطقه، در جریان فعالیت های این منطقه قرار گرفت.
رئیسجمهور در بازدید مرکز لجستیک مرزی اینچهبرون با تأکید بر تخصصگرایی و ضرورت توجه به راهکارهای کارشناسی خاطرنشان کرد: مدیران در میان اقدامات و راهکارهایی که برای توسعه کشور از سوی کارشناسان پیشنهاد میشود، آنچه بهتر منافع ملی را تأمین میکند، انتخاب و اجرا کنند.
رئیسی در ادامه برنامههای سفر به استان گلستان با حضور در مرکز لجستیک مرزی و گمرک اینچهبرون، با بیان اینکه گسترش مسیرهای ریلی، یکی از مهمترین محورهای توسعه ملی است، گفت: برای توسعه خطوط ریلی مقرون به صرفهترین، مطمئنترین و کوتاهترین روشها مدنظر باشد.
رئیسجمهور توجه به پیشنهادات و راهکارهای کارشناسی و تخصصی را ضرورت اصلیِ کارآمدی فرایندهای توسعهای دانست و خاطرنشان کرد: در میان راهکارهای نخبگانی و کارشناسی نیز آنچه که منافع ملی را بهتر و بیشتر تامین میکند باید ملاک عمل باشد.
رئیسی در ادامه به اهمیت کریدور شمال-جنوب اشاره و تأکید کرد: این کریدور از آن دسته زیرساختهایی است که کمک موثر و زیادی به توسعه کشور میکند.
رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی، احمد وحیدی وزیر کشور، سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و جمعی از اعضای هیات دولت رییس جمهوری آیت الله رییسی را در این بازدید همراهی می کنند.
بازدید از پایانههای صادراتی و تاسیسات راهآهن جمهوری اسلامی مستقر در منطقه عمومی اینچهبرون از دیگر برنامههای رییس جمهور در اینمنطقه است.
حضور رئیس جمهور در جمع مردم مرزی شهر اینچهبرون
آیتالله سیدابراهیم رئیسی در ادامه برنامه های سفر استانی به گلستان، با حضور در منطقه آزاد تجاری اینچهبرون و پایانههای مرزی مستقر در این منطقه، در جریان فعالیت های این منطقه قرار گرفت.
در حاشیه این بازدید، رئیس جمهور در جمع مردم منطقه مرزی اینچهبرون حضور یافت و ضمن گفت وگو رودررو با مردم این شهر، در جریان مشکلات مردم قرار گرفت و دستور لازم برای رفع مشکلات مردم را صادر کرد.
در این دیدار منطقه ضمن بیان مشکلات، از رئیس جمهور خواستند نسبت به ارتقای منطقه اقدام کرده و از آنان حمایت های لازم را به عمل آورند.
رئیس جمهور پس از حضور در جمع مردم، از بازارچه مرزی اینچه برون بازدید کرد و ضمن گفت وگو با کسبه این بازار در جریان وضعیت کسب و کار آنها قرار گرفت.